Mar i Cel, el conegut musical inspirat en l’obra d’Àngel Guimerà i amb música d’Albert Guinovart, torna al Teatre Victòria. Va ser creat l’any 1988, i remuntat el 2004, i sens cap dubte ha estat l’espectacle de teatre musical que més ressò ha tingut de tots els que ha fet la companyia Dagoll Dagom, que aquest any celebra els seu 40è aniversari.

Aquesta història de pirates i cristians tancats dins d’un vaixell perdut enmig del mar, és una perfecta metàfora del món, els habitants del qual seguim entestats en fer-nos la guerra, odiar-nos i destruir-nos amb un urc que fa temps que s’hauria d’haver eliminat. Un amor impossible degut a la pertinença de cada un dels dos enamorats a uns mons històricament irreconciliables, enfrontats pel passat, per la religió i per la impossibilitat de bastir un futur conjunt. I tot això, vehiculat amb les paraules justes de Xavier Bru de Sala, la meravellosa música d’Albert Guinovart sobre el vaixell espectacular d’Isidre Prunés i Montse Amenós.

Un musical sobre la intolerància i la incomprensió entre dos mons: orient i occident. Dues religions eternament enfrontades ¿ la islàmica i la cristiana-. Un bella història d’amor impossible entre una noia cristiana i un corsari morisc. Una història amb innombrables paral·lelismes amb el món en què vivim. Un musical basat en la pirateria de la mediterrània del segle XVII i en l’expulsió del regne d’Espanya de 300.000 moriscos decretada per Felip II l’any 1609.